Spor

2022 Dünya Kupası heyecanı yarın Katar’da başlıyor

2022 FIFA Dünya Kupası heyecanı Yarın Katar’da başlıyor. Bugüne kadar dünya kupasını en çok kazanan ülke Brezilya oldu. Tam 5 defa şampiyonluk kupasını kaldıran Brezilya, milyonlarca doları da kasasına koydu. 2022 Dünya Kupası öncesinde Katar’da alkol satışı yasaklandı. Dünya Kupası’nda şampiyon olan ülkenin kasasına girecek paranın ise 40 milyon dolar olduğu açıklandı.

Bu yıl 2022 FIFA Dünya Kupası heyecanına Katar ev sahipliği yapacak. 20 Aralık 18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan Dünya Kupası turnuvası Yarın oynanacak açılış karşılaşması ile başlıyor. Dünya Kupası’nı milyonlarca futbolsever beklerken Katar’dan yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. Dünya Kupası’nın açılış karşılaşması Katar ve Ekvator arasında olacak. Karşılaşma Al Khor kentinde oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak.

ALKOL SATIŞI YASAKLANDI

Kader’in ev sahipliğinde yapılacak olan Dünya Kupası’nda FIFA ile ev sahibi ülke arasında yapılan görüşmeler sonucunda stadyumlarda alkol satışının yasaklandığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan FIFA şu ifadeleri kullandı; “Ev sahibi ülke yetkilileri ve FIFA, stadyumların ve çevresindeki alanların tüm taraftarlar için eğlenceli, saygılı ve keyifli bir deneyim sunmasını sağlamaya devam edecek” ifadelerine yer verdi.

ŞAMPİYON ÜLKE MİLYONLARCA DOLAR KAZANACAK

FIFA Dünya kupasının Bu yıl 22’si gerçekleştirilirken kazanan ülkenin ne kadar para kazanacağı da ortaya çıktı. Turnuvada şampiyon olan ülke 40 milyon dolar parayı kasasına koyacak. Turnuvayı iki sırada tamamlayan ülke 30 milyon dolar, 3 sırada tamamlayan ülke 20 milyon dolar ve 4 sırada tamamlayan ülke 25 milyon dolar kazanacak. Dünya Kupası’nda dağıtılacak toplam 440 milyon dolar olacak.

Başa dön tuşu