2023 4A, 4B, 4C emekli maaşları hesaplama! SSK, Bağkur 2023 emekli maaşı ne kadar? uyg.sgk.gov.tr. emekli maaş nasıl hesaplanır?

Emekli maaşlarına yapılacak zam konusu hala konuşulurken, emekli maaşı hesaplaması ocak zammı öncesinde merak edilenlerden birisi oldu. Memur ve emekli zammı ocak ayında gerçekleştirilen sosyal refah düzenlemeleriyle beraber enflasyonun üzerine çıkıyor. Ocak ve Temmuz ayında emeklilerin maaşı bir önceki 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. Bağ-Kur, SSK emeklileri Aralık 2022 – Haziran 2022 aralığındaki 6 aylık enflasyon artışına göre Ocak 2023’de artış alacak. Peki, emekli olunca ne kadar maaş alırım? SSK, SGK, 4A, 4B, 4C emekli maaşı nasıl hesaplanır?
Emekli olunca ne kadar maaş bağlanır, ne kadar maaş alırım, diye merak eden vatandaşlar nasıl öğrenecek? 2022 sonu yaklaşınca emekli maaşı hesaplamalarında da aramalar arttı. 6 aylık enflasyon oranına göre emekli maaşı zammı belirleniyor. Yaklaşık 14 milyon emekli maaşı alacakları zammı beklerken, yeni emekliliğe geçecek kişiler ne kadar emekli maaşı alırım sorusuna cevap arıyor. Temmuz döneminde yüzde 42,35 ile emekli maaşı gerçekleşirken, gelen zamla birlikte en düşük emekli maaşı 3.500 TL oldu. Sigortalılık süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaş gibi kriterler emekli maaşı hesaplarken etki ediyor. E-devlet üzerinden 4A, 4B, 4C olarak emeklilik hakkı elde eden çalışanlar maaşlarını hesaplayabiliyor. Emekli maaşı ne kadar? Emeklilik maaşı hesaplama nasıl yapılır? İşte “Emekli maaşı hesaplama” detayları…
Emekli maaş hesaplama
Aralık ayı enflasyon oranlarına bakarak, 2023 yılının ilk 6 ayı için BağKur ve SSK emekli maaşı zam oranları hesaplanabiliyor.
Dikkate alınması gerekenler özellikle sigorta süresi, yaş kriteri ve prim ödeme gün sayısı. Bunlara göre hesaplanacak emekli maaşı, maaş hesaplama robotu üzerinden yapılıyor. E-devlet sitesi üzerinden emekli maaşı ne kadar, emekli olacağı zaman ve hizmet dökümü sorgulamaları gerçekleştiriliyor.
4A emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?
4A emekli maaşı hesaplamak için uyg.sg.gov.tr./AylikHesap/ adresine giriş yaptıktan sonra, T.C. Kimlik numarası, Baba ismi, Nüfus il, SSK Sicil Numarası, doğum tarihi gibi bilgilerinizi giriş yaptıktan sonra sorgula butonuna basıyorsunuz. Ardından emeklilik hesaplamanız gerçekleştiriliyor.
4B emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?
4B emekli maaşını hesaplamak isteyen vatandaşlar, uyg.sgk.gov.tr adresine girerek Kurumu, T.C. Kimlik numarasını, güvenlik kodu adımlarını tamamlıyor. Ardından maaş hesaplaması yapılıyor.
4C emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?
4C emekli maaşını hesaplamak isteyen vatandaşlar ise uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ adresine giriş yaptıktan sonra sayfadaki cinsiyet, doğum tarihi, hizmet türü, 4A çalışma süreci başlangıç ve bitiş tarihi kısımlarını dolduruyor. Ardından hesapla butonuna basarak emeklilik maaşı hesaplamanızı gerçekleştirebiliyorsunuz.
Ne zaman emekli olunur?
Emekli maaşı hesaplamasına ek olarak SGK adresinde “Ne zaman emekli olurum?” sorusunun cevabını da yanıtlayabilirsiniz. Bunun için bulunur.uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresine girip doğum tarihi, cinsiyet, hizmete başlama tarihi, maluliyet ve erken yaşlanma, SSK prim ödeme gün sayısı, sanatçı/askerlik gün sayısı, yurt dışı gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, 3600 günün dolduğu tarih gibi bilgilerin doldurulması gerekmektedir. Girişler yapıldıktan sonra gönder butonuna basarak ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.
Emekli maaşı ne kadar?
2000 öncesi SSK 4,687 6.093
2000 sonrası SSK 2,906 3,778
Esnaf BağKur 4,197 5,456
Tarım BağKur 3,335 4,336