Ekonomi

Borsa yatırımcısı yakın takipte! Kayseri Şeker halka arz için SPK’ya başvurdu! Kayseri Şeker halka arz ne zaman?

Piyasalarda yeni hafta itibariyle hareketlilik devam ediyor. Birçok yatırımcı Kayseri Şeker’in halka arz sürecini yakından takip etmeye başladı. Kayseri Şeker Fabrikası halka arz işlemleri için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurusunu yaptı.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada detaylar paylaşıldı. Birçok yatırımcı ise halka arz tarihlerini ve detayları ise araştırmaya başladı. Son dönemde piyasalarda yaşanan hareketlilik sonrasında kârlı hisseleri araştıranlar ise Kayseri Şeker’i yakın takibe aldılar.

KAYSERİ ŞEKER HALKA ARZDA KAÇ LOT VERİLECEK?

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu. Halka arz tarihi ve detayları ise yakından takip edilmeye başladı. Kayseri Şeker Fabrikası’nın başvurusu sonrasında 106 milyon TL nominal değerli 106 milyon adet payların halk arzı yapılacak.

Kayseri Şeker tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada ise şirketin 600 milyon lira olan çıkarılmış sermayesinin 750 milyon TL’lik kayıtlı sermaye tavanı dahilinde 600 milyon TL’den 706 milyon TL’ye artırılması suretiyle ihraç edilecek 106 milyon TL nominal değerli payların halka arzı yapılacağı belirtildi.

KAYSERİ ŞEKER HALKA ARZ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından yapılacak halka arz kapsamında tarihler henüz netlik kazanmadı. Taslak izahnamenin onayı için 3 Mart’ta SPK’ya başvuru yapıldığı aktarıldı. Şirket tarafından SPK’ya yapılan başvurunun incelendiği ve izahnamenin Kurul tarafından henüz onaylanmadığı belirtildi.

Sermaye Piyasası Kurulu onayını takiben kesinleşen izahnamenin ayrıca ilan edileceği hususlarını kamunun bilgisine sunulduğu ifade edildi. ‘’#KAYSE’’ hisse kodu ile piyasalarda yer alması beklenen Kayseri Şeker Fabrikası, 106,000,000 lot verecek. Kayseri Şeker Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile satın alımlar yapılabilecek.

HALKA ARZ GELİRLERİNİN KULLANIIM YERLERİ

Halka arz sonrasında elde edilecek gelirlerin yıllar içinde itfa sürelerini tamamlayan makineleri, yeni ve otomasyonu yüksek makinler ile değiştirilmesi ve daha hızlı, daha kaliteli ve daha düşük maliyetli üretim sağlayarak, şeker sektöründe ve imalatında lider kuruluş olması hedefleniyor. Gelirlerin %10 – 15’i AR – GE faaliyetlerinde kullanılacak.

Başa dön tuşu