Medya

Burun estetiği ameliyatı nasıl yapılır, ameliyat öncesi ve sonrası

Burun ameliyatı hem estetik hem de ideal nefes alma fonksiyonunun sağlanabilmesi için kişiye uygun burunun oluşturulması için yapılan bir ameliyattır.

Burnun fonksiyonun en iyi şekilde iyileştirilmesi ve formunun oluşturulması temel maksattır. Burun estetiği sağlık ve görsellik açısından yapılan cerrahi bir operasyon olarak geçer.

Burun estetiği nasıl yapılır?

Burun estetiği ameliyatı ya da rinoplasti diye isimlendirilen cerrahi işlem, hastanın talepleri, burnun doku özellikleri ve ameliyatta müdahale edilmesi planlanan sinüzit veya et büyümesi gibi durumlara bağlı olarak belirlenir. Özel durumlar dışında genel anestezi ile gerçekleştirilir ve ameliyatın süresi müdahalenin içeriğine göre ya da kullanılacak yönteme göre değişkenlik gösterebilir. Bir buçuk ila iki buçuk saat arasında yapılır.

Burun estetiği öncesi

Genellikle bir gün önce duş alınması ve yüzün bakteriyel sabunla temizlenmesi istenir. Makyaj ürünlerinin olmaması ve oje sürülmemesi gerekir. 8 saat önceden katı ve sıvı olarak besin tüketilmemesi gerekir.

Kimlere burun estetiği yapılır?

Burun solunumunda sorun yaşayan, görsel anlamda beğenmeyen kişiler yaptırabilir. Ön muayene ve hastanın ameliyattan beklentileri önemlidir. Sağlık durumu ameliyata engel olmayan kişilere yapılabilir. Kemerli burun görüntüsü, asimetrik duruş, burun deliklerinin büyük olması gibi durumlardan şikayetçi olan kişiler yaptırabilir.

Burun estetiği sonrası

Burun estetiği ameliyatından 5 ila 7 gün sonra şişlik ve ödem büyük oranda geçer. Burun bölgesinde ve burundaki ödemin ince derilerde geçmesi 6 ay ile 12 ayı bulabilir. Burun ameliyatı olduktan sonra hasta kendini iyi hissediyorsa dışarı çıkmasında bir engel yoktur. 48 saat sonra normal yaşamına devam edebilir ve ılık olacak şekilde duş alabilir.

Bunlar dışındaki durumları mutlaka uzman doktorla konuşarak hasta kendisine uygun olan şekilde ilerlemelidir.

Başa dön tuşu